Vaatwasser reparatie Haarlem

Vaatwasser reparatie Haarlem

Vaatwasser reparatie Haarlem vertelt u graag wat meer over de werking van een vaatwasser.

De meeste mensen kennen de wetenschappelijke en mechanische werking niet die plaatsvinden als de deur van de vaatwasser gesloten is. Vaatwassers zijn er in verschillende maten en stijlen, van ingebouwde tot draagbare vaatwassers, maar ze werken allemaal op dezelfde manier. Dus, wat gebeurt er? Hoe wordt iets schoon? We vertellen het je graag.

Vaatwasser reparatie Haarlem: Basis

vaatwasser reparatie haarlem

Een vaatwasser is in wezen een machine die vuile vaat schoonmaakt en spoelt. Gebruikers moeten de vaatwasser vullen, afwasmiddel toevoegen, de juiste reinigingscycli instellen en inschakelen, maar de vaatwasser doet verschillende taken alleen. Vaatwassers hebben meestal een regelaar waarmee u kunt instellen hoe lang de vaatwasser moet werken. Ze hebben ook sensoren die detecteren hoeveel vuil er op de vaat zit, zodat de vaatwasser kan berekenen hoeveel water hij moet gebruiken en hoe lang het programma moet draaien. De meeste vaatwassers bieden een “snelle” cyclus van 30 tot 60 minuten, een “gewone” cyclus van 90 tot 120 minuten en een “heavy-duty” cyclus die tot vier uur kan duren.

Als je de vaatwasser start, krijgt hij koud water uit de waterbron van je huis. Het water wordt vervolgens verwarmd door een elektrisch verwarmingselement aan de onderkant van de machine. Dat is veel heter dan het waswater van de meeste mensen, wat een van de redenen is waarom vaatwassers hygiënischer zijn.

Het water wordt door de zijwanden omhoog gepompt door een elektrische pomp onderin de machine. Nadat het van je borden af valt, keert het water terug naar de bodem van de machine, waar het wordt verwarmd en opnieuw door het circuit wordt gepompt. Drogen is de laatste fase van een cyclus. Hetzelfde verwarmingselement dat het water tijdens de wascyclus verwarmt, verwarmt ook de kuip, waardoor het water van de vaat verdampt.

Vaatwasser reparatie Haarlem: Soorten sproei acties

Omdat het water door de wanden wordt gepompt, wordt het, afhankelijk van het ontwerp van uw vaatwasser, ook door andere reinigingsfuncties gepompt, zoals:

Onderste sproeiarm: Dit is de belangrijkste (onderste) was sproeiarm, die op de bodem van de kuip is geplaatst. Deze wasarm beweegt onder het onderste rek en sproeit water in zowel het onderste als het bovenste rek.

De buisvormige power tower die in het midden van de hoofdwasarm is bevestigd. De power tower schuift door de waterdruk omhoog boven de borden in het onderste rek, wat resulteert in een sproeiwas vanuit het midden van de kuip uit de toren met meerdere gaten. Ideaal voor het wassen van de binnenkant van glazen, schalen en kopjes.

Middelste sproeiarm: De sproeiarm onder het bovenste rek bevat neerwaarts gerichte jets. Water spuit over de onderste schalen terwijl de sproeiarm draait.

Bovenste sproeiarm: ook bekend als de sproeikop, sproeit water vanaf de bovenkant van de vaatwasser. De sproeiactie vindt plaats boven het bovenste rek, bovenaan de vaatwasser. Water wordt door de sproeiarm of het mondstuk naar beneden gericht op dingen in het bovenste rek.

Afhankelijk van het merk van je vaatwasser zie je mogelijk verschillende instellingen die van invloed zijn op de standaard mechanica van je vaatwasser. Een hoge temperatuur cyclus verhoogt bijvoorbeeld de minimumtemperatuur om vet en aangekoekte vlekken te verwijderen.

Vaatwasprogramma’s zijn tegenwoordig ontworpen om minder water te verbruiken, maar het programma gaat ook langer mee.

Neem contact op met de vaatwasser reparatie service in Haarlem via 0686360040 voor een afspraak.