Vaatwasser aansluiten

Vaatwasser aansluiten

Vaatwasser aansluiten daar komt heel wat bij kijken: Bestaat uit meerdere fasen:

1 Vaatwasser aansluiten op elektra:

Vanuit de meterkast moet direct een elektra leiding aangelegd worden met de juiste bedrading naar de hiervoor bestemde wandcontactdoos (stopcontact).

Dit komt omdat een vaatwasser veel vermogen heeft waardoor men moet hiervoor de juiste maatregelen treffen. Uiteraard moet de meterkast dit extra groep kunnen hebben. In het algemeen hebben wij voor iedere 4 groep in de meterkast 1 aardlekschakelaar en hoofdschakelaar nodig (NEN normen 1010-1014).vaatwasser aansluiten, wasmachine aansluiten, wasdroger aansluiten

Mocht in de meterkast geen ruimte zijn om een extra groep te plaatsen of aan te leggen ten behoeve van een vaatwasser aansluiting dan moet er een extra groep bij gemaakt worden (mits er voldaan kan worden aan de regels van aardlek- en hoofdschakelaar). Zo niet, dan moet de meterkast vervangen worden.

Vaatwasser aansluiten in een natte ruimte? Dan moet men ook rekening houden met 6mm2 aardedraad aansluiting, die aangesloten moet worden aan de vaatwasser ter voorkoming van elektra schokken.

Vaatwasser aansluiting dient ook in de meterkast geaard te zijn. Mocht uw vaatwasser niet meer draaien dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

2 Water aanvoer ten behoeve van een vaatwasser aansluiting:

Water toevoer naar de afwasmachine moet op de juiste hiervoor bestemde kraan aangesloten worden anders kan de waterslot hierop niet aangesloten worden.In het geval van geen toevoer aanwezig is dan moet een watertoevoer aangelegd/verlengt  of ergens vandaan afgetakt worden.

3 Waterafvoer:

De waterafvoer moet ook bepaalde eisen voldoen anders krijgt u een problemen met het functioneren van uw vaatwasser.

Kortom:

Ter voorkoming van schade: met vaatwasser reparatiewasmachine reparatie of wasdroger reparatie moet men wel verantwoord te werk gaan en op de juiste manier een vaatwasser aansluiten.

Om uw vaatwasser te voorzien van de juiste aansluiting kunt op ons monteurs rekenen. Bel nu uw vaatwasser monteur voor de juiste advies/prijs. Wij zijn allround witgoed reparatie.