Bosch reparatie vaatwasser

Bosch reparatie vaatwasser

Bosch reparatie vaatwasser: Bosch vaatwasser droogt de vaat niet.

Als uw Bosch-vaatwasser niet of niet goed droogt en uw vaat aan het einde van het wasprogramma nog nat is, kan dit verschillende oorzaken hebben.

bosch reparatie vaatwasser

Maar eerst raden we je aan om het eenvoudigste te controleren – misschien heb je een wasprogramma gekozen zonder te drogen. Zo niet, dan zijn hier enkele redenen waarom de vaat nat kan blijven nadat de vaatwasser klaar is.

1. De vaat is niet correct geladen

Om het droogproces in uw vaatwasser te verbeteren, moet u ervoor zorgen dat uw serviesgoed correct is geladen. Dit betekent dat om het drogen te verbeteren, de borden zo moeten worden geplaatst dat er voldoende ruimte tussen de items is om de warmte evenredig te verdelen. Ofwel is de vaat tijdens het afwassen omgedraaid, zodat er water in achterblijft. Het is raadzaam de borden zo te plaatsen dat het water er ongehinderd vanaf kan stromen.

2. Vaat is gemaakt van plastic.

Kunststof droogt niet goed in de vaatwasser omdat dit materiaal geen warmte vasthoudt. Als uw vaatwasser de innovatieve PerfectDry-functie heeft, zet deze dan aan en uw apparaat droogt plastic vaat en maakt ze schoon.

3. Drogen is niet efficiënt genoeg

Een andere veel voorkomende reden waarom servies en bestek niet goed drogen in de vaatwasser is onvoldoende spoelen. We raden aan om een ​​glansspoelmiddel te gebruiken om het droogresultaat te verbeteren. Het helpt water van het oppervlak van de vaat te verwijderen, zodat ze sneller drogen. En als het glansspoelmiddel niet of in onvoldoende hoeveelheid wordt toegevoegd, is het drogen in de vaatwasser onvolledig. Controleer de hoeveelheid glansspoelmiddel die is toegevoegd en verhoog indien nodig de dosering van het glansspoelmiddel; controleer ook de juiste instellingen volgens de gebruiksaanwijzing van uw apparaat. Lees de instructies van de fabrikant voor meer informatie over hoe u het product efficiënt kunt doseren, aangezien de hoeveelheid glansspoelmiddel de droogresultaten beïnvloedt.

U krijgt optimale droogresultaten met glansspoelmiddel, zelfs als het in uw wasmiddel zit. Dit komt doordat er op bepaalde momenten tijdens de cyclus glansspoelmiddel wordt toegevoegd, terwijl capsules en tabletten anders werken.

Om het droogproces te versnellen, kun je afhankelijk van het model van je vaatwasser ook een intensiever droogprogramma kiezen. Raadpleeg de gebruikershandleiding voor meer informatie.

4. Er heeft zich kalk in het apparaat gevormd

Een andere reden waarom de “vaatwasser” de vaat niet droogt, kan een storing zijn die verband houdt met het verwarmingselement – het kan een storing zijn van de doorstroomverwarmer (ventilator), temperatuursensor of regelmodule. In dit geval blijft de vaat nat na het wassen, omdat het verwarmingselement gewoon zijn functie niet meer vervult.

Zoals uit de reparatiepraktijk blijkt, valt in de overgrote meerderheid van de gevallen de verwarming van de vaatwasser uit door een grote hoeveelheid kalkaanslag. Bosch raadt aan om de vaatwasser regelmatig, om de paar maanden, te ontkalken met een beproefd ontkalker van het merk Bosch. Om uit te sluiten dat de verwarming van uw vaatwasser kapot gaat, kunt u contact met ons opnemen. We hebben vertrouwen in de kwaliteit van het werk van onze vakmensen. Dit is waarom. We aarzelen niet om garantie te geven op de meeste van ons werk. Hierdoor kunnen onze klanten er zeker van zijn dat ze de best mogelijke service krijgen.
Voor professionele vaatwasser reparatie bent u bij onze aan juiste adres.