Atag vaatwasser pompt niet af

Atag vaatwasser pompt niet af

Atag vaatwasser pompt niet af: stappen die u kunt nemen alvorens een reparatie bedrijf in te schakelen.

De vaatwasser is waarschijnlijk aangesloten op een afvoerleiding onder uw aanrecht. Dus misschien wilt u uw afvoerleiding controleren door wat water in uw gootsteen te laten lopen. Als de afvoer verstopt is, heb je geluk, want aan de vaatwasser zelf hoef je waarschijnlijk niets te doen, alleen de afvoer schoonmaken. Als uw vaatwasser geen verwijderbare mand heeft, maakt u gewoon de filters leeg en houdt u zich bezig met de gebieden rond de afvoer.Atag vaatwasser pompt niet af

Reinig het filter en de sifon met een harde borstel en warm zeepsop (u vindt het filter en de sifon onderaan de vaatwasser). Om uw afvoer of pomp te inspecteren op verstoppingen, moet u het filter verwijderen om de afvoer en pomp aan de onderkant van de vaatwasser zichtbaar te maken. Water op de bodem van de vaatwasser De vaatwasser draait omdat er verstoppingen in het filter, de vuilophaal, de afvoerleiding, de afvoerpomp of in een luchtspleet zitten.

In de overgrote meerderheid van de gevallen is het verstopte filter of de afvoerslang de boosdoener, en de vaatwasser zou goed moeten werken als deze onderdelen van de machine zijn schoongemaakt.

Atag vaatwasser pompt niet af

Na verloop van tijd kan het filter van een vaatwasser zelf verstopt raken met vuil en voorkomen dat het water wegloopt. Wanneer voedsel of bezinksel zich ophoopt in een filterverstopping, loopt uw ​​vaatwasser niet leeg zoals zou moeten. Wanneer dit gebeurt, kan het water niet goed weglopen, waardoor de vaatwasser een back-up maakt.

Het niet correct leegpompen van uw vaatwasser kan het gevolg zijn van een van de hierboven genoemde problemen, en het is iets dat u zelf kunt repareren. Als er problemen zijn, kan dit ertoe leiden dat uw vaatwasser problemen heeft met het goed leegpompen. Als u de afvalverwijdering niet vaak gebruikt, of als u deze niet vaak schoonmaakt, hopen voedsel en vuil zich op en kan het water niet goed uit de vaatwasser lopen.

In sommige gevallen kan een luchtspleet of verstopping de oorzaak zijn van de reden waarom de vaatwasser het water niet afvoert. Een verstopte afvoerleiding kan ook leiden tot verstoppingen, waardoor het water niet kan wegstromen en het water terug in de vaatwasser wordt gedwongen, wat het sanitair irriteert. Als een van deze wordt geblokkeerd door vuil, kan dit leiden tot verstopping van een afvoer, waardoor er tijdens het wassen water in uw vaatwasser terugstroomt.

Atag vaatwasser pompt niet af

Een verstopt filter kan de waterstroom verstoppen, waardoor er plassen in uw vaatwasser ontstaan. Een defecte afvoerpomp kan ervoor zorgen dat een wascyclus niet wordt voltooid, waardoor er water in de vaatwasser achterblijft. Als uw vaatwasser stopt met werken tijdens het voltooien van een afvoercyclus, is dat een sterke aanwijzing dat er een probleem met de afvoerpomp is.

Als uw vaatwasser niet zijn normale bedrijfsgeluiden maakt, vooral als hij een zoemend geluid maakt of klikt, moeten uw afvoerpomp en motor mogelijk worden vervangen.

Het vaatwasserfilter en de afvoermand werken samen om voedselmateriaal in de wascyclus op te vangen, zodat het verontreinigde water niet terug in uw vaat terechtkomt wanneer u ze schoonmaakt. Het vaatwasserfilter houdt grotere etensresten buiten, zodat ze je pomp of de afvoerleiding niet verstoppen.

Atag vaatwasser pompt niet af: Controleer het afvoerscherm

Controleer het afvoerscherm in de bodem van de tank van uw vaatwasser om te zien of er iets blokkeert. Nu u weet hoe u een vaatwasserfilter moet reinigen, is het volgende waar u naar wilt kijken de afvoerpijp. Begin met het draaien van het cilindrische filter om het uit uw vaatwasser te verwijderen. Het punt is dat u niet wilt dat het vuile water van de vaatwasser in de vaatwasser zit – u kunt geen extra controles uitvoeren totdat u het verwijdert.

Het kan zijn dat u de vaatwasser niet kunt starten en de vaat niet kunt laten schoonmaken, en dit kan erg frustrerend zijn. Een vaatwasser die niet leegloopt zoals het hoort, is een veelvoorkomend probleem bij servicebedrijven voor apparaten, en een probleem dat u misschien zelf wilt proberen op te lossen voordat u de professionals inschakelt. Er kunnen veel redenen zijn waarom uw vaatwasser niet leegloopt, het probleem kan meestal worden verholpen met enkele snelle stappen voor probleemoplossing.

Wanneer een waaier kapot gaat, of als een pompmotor uitvalt, zal een vaatwasser het water niet afvoeren, het blijft in de tank. Soms kan de afvoerleiding verstopt raken met voedselresten, of kunnen bochten in de afvoerleiding het water belemmeren om te stromen.

Als u de oorzaak van de problemen met de vaatwasser niet kunt vinden, bel dan een Premium witgoed reparatie bedrijf voor vaatwasser reparatie en neem contact op door te bellen naar 0686360040